Massage

Ontspanningsmassage

Dagelijks bouwen we veel spanningen op in lichaam en geest. Deze spanningen kunnen op den duur tot lichamelijke en geestelijke klachten leiden. Een ontspanningsmassage is helemaal afgestemd op jouw behoeften en is erop gericht je weer in balans te brengen. Tijdens deze massage kom je heerlijk tot rust, waardoor je de opgebouwde spanningen kunt loslaten. Ook is een massage goed voor de bloedcirculatie en helpt het bij het afvoeren van afvalstoffen in het lichaam.

 

Tijdens deze massage wordt er gebruik gemaakt van een heerlijke, aromatische olie.

 

Intuïtieve massage

Iedereen kent het wel: zere schouderbladen, een stijve nek of pijnlijke benen. Door verschillende oorzaken, zoals stress, kou, verkeerde bewegingen of blessures, raakt de stofwisseling in de spieren verstoord. Dit kan klachten geven als spierstijfheid, spierverhardingen of spierkramp.

 

Bij de grepen van een intuïtieve massage worden zowel het tempo als de druk afgestemd op wat ik voel dat jij op dat moment nodig hebt. De massage wordt voor jou persoonlijk op maat aangepast en met heel veel liefde en zorg aan je gegeven.

Bij een behandeling van een uur wordt er de laatste 10 minuten een ontspannende massage gegeven, om de sessie op een ontspannende manier af te sluiten.

 

Voetreflexmassage

Voetreflexologie bewijst al eeuwenlang zijn effectiviteit. In China worden voetreflexmassages al duizenden jaren toegepast en sinds ongeveer 150 jaar hebben we dit in het Westen overgenomen.

 

In de voeten weerspiegelt zich het hele lichaam. Door het masseren van bepaalde reflexzones op de voeten wordt de doorbloeding, de energiedoorstroming en het zelfgenezend mechanisme gestimuleerd. Dit leidt tot een betere gezondheid, vitaliteit en ontspanning van lichaam en geest. Daarnaast heeft deze massage een ontgiftende werking op het gehele lichaam.

 

Een voetreflexmassage geeft verlichting bij chronische en acute pijnklachten en werkt ondersteunend bij chronische ziekten. Het is een natuurlijke, veilige methode en kan eventueel ook preventief ingezet worden.

 

Voetreflexmassage kan effectief zijn bij onder andere:

- Rug-, nek- en schouderklachten

- Hoofdpijn, migraine

- Spijsverteringsklachten

- Hormonale disbalans

- Stress

- Depressies

- Onrust

- Slaapproblemen

 

Belangrijk om te weten:

- Na 1 behandeling voel je je heerlijk ontspannen, maar echte resultaten zijn pas te behalen na meerdere behandelingen. Het is per persoon verschillend hoeveel behandelingen nodig zijn. Daarom zal ik een behandelplan voor je samenstellen om zo, uiteraard in overleg met jou, te bepalen hoeveel behandelingen voor jou aan te raden zijn.

- Tijdens de periode van de behandelingen is het raadzaam tenminste 1,5 liter water per dag te drinken. Dit, omdat er veel afvalstoffen vrijkomen, die via onder andere de nieren worden afgevoerd. Te weinig drinken kan hoofdpijn tot gevolg hebben.

- Ieder mens is een individu en reageert daardoor anders op de behandeling. Het is dus van tevoren niet te zeggen welke reacties er zullen optreden. Belangrijk is dat je merkt dat er iets in gang is gezet; dit is het zelfgenezend vermogen.

- Voetreflexmassage is niet mogelijk bij besmettelijke ziekten, koorts, acute ontstekingen van vaat- en lymfesysteem, operatief te behandelen aandoeningen, zwangerschap met risicofactoren en bij gebruik van bloedverdunners.

 

 

Let op: geen van deze massages hebben een erotisch doel of karakter en Healingpraktijk Cobie Pouw wenst hier ook op geen enkele wijze voor benaderd te worden. Hartelijk dank voor je begrip!