Massage

Ontspanningsmassage

Dagelijks bouwen we veel spanningen op in lichaam en geest. Deze spanningen kunnen op den duur tot lichamelijke en geestelijke klachten leiden. Een ontspanningsmassage is helemaal afgestemd op uw behoeften en is erop gericht u weer in balans te brengen. Tijdens deze massage komt u heerlijk tot rust, waardoor u de opgebouwde spanningen kunt loslaten. Ook is een massage goed voor de bloedcirculatie en helpt het bij het afvoeren van afvalstoffen in het lichaam.

 

Tijdens deze massage wordt er gebruik gemaakt van een heerlijke, aromatische olie.

 

Sportmassage

Iedereen kent het wel: zere schouderbladen, een stijve nek of pijnlijke benen. Het is een misverstand dat sportmassage alleen voor sporters is; het is voor iedereen geschikt. Door verschillende oorzaken, zoals stress, kou, verkeerde bewegingen of sportblessures, raakt de stofwisseling in de spieren verstoord. Dit kan klachten geven als spierstijfheid, spierverhardingen of spierkramp.

 

Sportmassage is een manier om na inspanning (werk, sport, etc.) het herstel van uw lichaam te bevorderen. Deze massage richt zich vooral op het bewegingsapparaat (spieren). Hierbij worden spieren los gemasseerd, wat zorgt voor een betere circulatie (en dus betere doorbloeding) in de spieren.

 

De grepen bij een sportmassage worden in een hoog tempo uitgevoerd en met meer druk dan bij andere behandelingen. Bij een behandeling van een uur wordt er in overleg de laatste 10 minuten een ontspannende massage gegeven, om de sessie op een ontspannende manier af te sluiten.

 

Hotstone massage

Deze massagevorm is afkomstig van de Indianen. Hierbij worden verwarmde lavastenen gebruikt om het lichaam te masseren. Deze stenen houden de warmte lang vast en hebben daardoor een gunstige uitwerking bij chronische pijn in de nek en rug. Bovendien helpen de stenen om te ontspannen. 

 

Hotstone heeft een ontgiftende, afvoerende en ontspannende werking. Het is een speciale ervaring op zich waaruit u vele dagen later nog energie put, ook als u geen klachten heeft.

 

Zwangerschapsmassage

U wilt optimaal genieten van de unieke tijd die uw zwangerschap is. Uw veranderende lichaam en soms wisselende emoties vragen om aandacht.

In een relatief korte periode gebeurt er veel. Hormoonwisselingen veranderen uw spieren en gewrichten. Alles wordt losser en soepeler om ruimte te maken voor de baby en om u voor te bereiden op de bevalling. Deze veranderingen kunnen ervoor zorgen dat u sneller moe bent. En soms krijgt u last van lichamelijke klachten zoals pijn in uw nek en schoudergordel, uw rug, of u wordt vermoeid door bekkenklachten, u houdt meer vocht vast of u slaapt slecht.

 

Zwangerschapsmassage helpt om deze klachten te verminderen. Daarnaast verbetert het de bloedcirculatie en verhoogt het niet alleen uw lichamelijke, maar ook uw mentale gezondheid.


Voetreflexmassage

Voetreflexologie bewijst al eeuwenlang zijn effectiviteit. In China worden voetreflexmassages al duizenden jaren toegepast en sinds ongeveer 150 jaar hebben we dit in het Westen overgenomen.

 

In de voeten weerspiegelt zich het hele lichaam. Door het masseren van bepaalde reflexzones op de voeten wordt de doorbloeding, de energiedoorstroming en het zelfgenezend mechanisme gestimuleerd. Dit leidt tot een betere gezondheid, vitaliteit en ontspanning van lichaam en geest. Daarnaast heeft deze massage een ontgiftende werking op het gehele lichaam.

 

Een voetreflexmassage geeft verlichting bij chronische en acute pijnklachten en werkt ondersteunend bij chronische ziekten. Het is een natuurlijke, veilige methode en kan eventueel ook preventief ingezet worden.

 

Voetreflexmassage kan effectief zijn bij onder andere:

- Rug-, nek- en schouderklachten

- Hoofdpijn, migraine

- Spijsverteringsklachten

- Hormonale disbalans

- Stress

- Depressies

- Onrust

- Slaapproblemen

 

Belangrijk om te weten:

- Na 1 behandeling voelt u zich heerlijk ontspannen, maar echte resultaten zijn pas te behalen na meerdere behandelingen. Het is per persoon verschillend hoeveel behandelingen nodig zijn. Daarom zal ik een behandelplan voor u samenstellen om zo, uiteraard in overleg met u, te bepalen hoeveel behandelingen voor u aan te raden zijn.

- Tijdens de periode van de behandelingen is het raadzaam tenminste 1,5 liter water per dag te drinken. Dit, omdat er veel afvalstoffen vrijkomen, die via onder andere de nieren worden afgevoerd. Te weinig drinken kan hoofdpijn tot gevolg hebben.

- Ieder mens is een individu en reageert daardoor anders op de behandeling. Het is dus van tevoren niet te zeggen welke reacties er zullen optreden. Belangrijk is dat u merkt dat er iets in gang is gezet; dit is het zelfgenezend vermogen.

- Voetreflexmassage is niet mogelijk bij besmettelijke ziekten, koorts, acute ontstekingen van vaat- en lymfesysteem, operatief te behandelen aandoeningen, zwangerschap met risicofactoren en bij gebruik van bloedverdunners.

 

 

Let op: geen van deze massages hebben een erotisch doel of karakter en Healingpraktijk Cobie Pouw wenst hier ook op geen enkele wijze voor benaderd te worden. Hartelijk dank voor uw begrip!